Netwerk vragen: directe antwoorden

Hoe ziet de business van digitale netwerken er uit? Hoofd en bijzaken uit elkaar houden is belangrijk: lees Electronisch zakendoen vereist goede architectuur. met Wout Hofman. Januari 1999, Automatisering Gids.

Het lijkt wel of iedereen in de keten de verantwoordelijkheid voor het totale functioneren naar een ander schuift, en waarom is de beschikbaarheid en performance niet goed? Hoe zit dat in elkaar en wat kun je er aan doen? Lees daarvoor: Keten Service Level Management, met René Post en Kyrill Poelmans. Oktober 2001. Verschenen in de Automatisering Gids

Ok, er is een verbouwing van de ICT infrastructuur en de netwerken nodig. Hoe pak ik dat aan? Assessment van Computer netwerken, Juli 2001. Verschenen in het handboek netwerk management (pdf versie), vertelt precies hoe je de zaak in kaart kan brengen.

Help, het IP netwerk moet worden omgenummerd. Hoe krijg ik die klus voor elkaar? Lees het van iemand die in de modder heeft gestaan. Migratie van IP netwerken. voorjaar 2000. Verschenen in het handboek netwerk management (pdf versie).

Verslag van het ICT kenniscongres, Sept 2001.

Hoe ga je om met E-mail? december 1997, Zakelijke communicatie, Wolters Kluwer.

De BAND was het personeelsblad van CvI (inmiddels overgenomen door EDS), de CvI Output was een blaadje voor relaties, waarin deze artikelen een tijdlang de rubriek ponskaart hebben gevuld. De volgende zijn de originele artikelen, de gepubliceerde versies zijn meestal iets ingekort door de redactie.

Procesbeheersing Een artikel uit de BAND over produktiviteitsverbetering in de software ontwikkeling, sept 1993.

Telematica. Een artikel uit de BAND, okt 1993.

(N)etiquette. Een artikel uit de BAND over omgangsvormen in het elektronische berichten verkeer, januari 1994.

De Electronische Snelweg. Een artikel uit de CvI Output, juni 1994.

Struikrovers op de informatiesnelweg. Een artikel uit de CvI Output, dec 1994.

Terug naar de home page, of ga verder naar ....